AKTIIVIAINEET

FUSSPUNKT-TUOTTEISTA LÖYDÄT NÄITÄ AKTIIVIAINEITA


Aloe vera

kosteuttaa, rauhoittaa ja se tekee ihosta joustavan sekä pehmeän. Tuskin missään muussa kasvissa on enemmän uudistavia elintärkeitä aineita, mineraaleja, vitamiineja, entsyymejä, mono- ja polysakkarideja sekä välttämättömiä aminohappoja.

Allantoiini

edistää solujen uusiutumista, sillä on haavojen parantava vaikutus ja tekee karheasta ja halkeilevasta ihosta jälleen sileän.

Leväuute

Levien proteiinit toimittavat ihosoluille energiaa ja muodostavat samalla tehokkaan suojan kuivumista vastaan. Niiden vitamiinit ja beetakaroteeni aktivoivat ihoa ja suojaavat sitä ympäristövaikutuksilta.

Leväuute sisältää tärkeitä hivenaineita, kuten jodia, seleeniä ja mineraaleja, sekä sidekudosten rakennusainetta, piitä. Lisäksi se tasapainottaa talintuotantoa ja on luonnostaan antiseptinen,

Antiseptit


Avokadoöljy

imeytyy nopeasti ihoon, sillä on kosteutta sitova vaikutus ja se säätelee ihon kosteuspitoisuutta. Se edistää ihon vastaanottokykyä ja edesauttaa näin muiden aineiden imeytymistä. 

Bisabololi

rauhoittaa ja parantaa ihoa. Sitä käytetään niin tulehduksien välttämiseen kuin hoitamiseenkin. Se kosteuttaa ja desinfioi ihoa tehokkaasti.

Kapsaisiini

on luonnollinen alkaloidi, joka löytyy erityyppisistä paprikoista, joka aiheuttaa lämpöärsykkeen vaikuttamalla tiettyihin reseptoreihin. Siksi sillä on lämmittävä vaikutus, stimuloi verenkiertoa ja lievittää kipua.

Klotrimatsoli

Klomitratsoli on antimikrobinen aine, ja sitä käytetään ihon ja kynsien sienitautien hoidossa. Se on myös hilseenestoaine.

Glyseriini

hajuste, ihoa suojaava aine, hajua tai makua peittävä aine, hiuksia hoitava aine, denaturoiva aine, humektantti, suunhoitoaine, viskositeetinsäätäjä 

Granaattiomena

Granaattiomenan luonnolliset aktiiviset ainesosat ravitsevat ihoa tärkeillä vitamiineilla, rasvahapoilla, mineraaleilla ja hivenaineilla. Uudistaa ja edistää solujen kasvua, lisää ihon joustavuutta, antioksidantti, 

Urea

Kosmetiikassa urea ei tarkoita virtsaa vaan karbamidia, teollisesti valmistettua ja luonnostaan ihossa esiintyvää ainetta, joka sitoo ja säilyttää erittäin hyvin kosteutta ihossa.

Hunaja

sitoo kosteuden ja tekee ihosta sileän.  Sillä on myös antibakteerinen vaikutus ja hunaja on osoittautunut hyväksi erityisesti tulehdusalttiiden iho-ongelmien hoidossa

Kamferi

saadaan puusta, kuoresta ja kamferipuun lehdistä.  Hoitotuotteiden lisäksi kamferi on tärkeä raaka-aine hajusteiden valmistuksessa. Kamferi imeytyy iholla hyvin kasviöljyjen yhteydessä, se stimuloi verenkiertoa, stimuloi aineenvaihduntaa ja rauhoittaa.

Lipidit

Yhteistä termiä lipidit käytetään isosta määrästä luonnollisia aineita, joiden rakenne vaihtelee suuresti, mutta joilla on samat tärkeät ominaisuudet:

Ihoa hoitavia ja pehmentäviä aineita.

Mentoli

on piparminttuöljyn pääkomponentti ja tunnetaan raikastajana sekä verenkierron tehostajana. Koska mentolia on vaikea liuottaa veteen, mutta hyvin helposti öljyihin, se on erityisen sopiva ainesosiksi voiteissa ja kylpyaineissa. Lisäksi mentolilla on tulehdusta ja kutinaa estäviä vaikutuksia.

Maitosokeri

Kosteuttaa ja hoitaa ihoa.

Helokkiöljy

Helokkiöljy uudistaa ja  estää ihon ennenaikaista vanhenemista. Se pehmentää, vitalisoi, ja uudelleenrakentaa ihoa. Helokkiöljy sopii kaikkien ihotyyppien kosteutukseen. Se myös suojaa ihoa tehokkaasti ulkoisilta haittavaikutuksilta kuten auringolta, lämpötilanvaihteluilta ja saasteilta. 

Panthenoli

"Kauneusvitamiini" lisää ihon kykyä säilyttää kosteutta, ja sillä on myös tulehdusta ja kutinaa estävä vaikutus.

Polidokanoli

käytetään farmaseuttisena täyteaineena tai kosmeettisena ainesosana. Se lievittää kutinaa..

Tyrniöljy

sisältää runsaasti luonnollista C-vitamiinia ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. Se suojaa ihoa rasvan ja kosteuden menetykseltä. Soluja elvyttävä, uudistava ja aktivoiva aine.

E-vitamiini (tokoferoli)

lisää ja optimoi ihon kyvyn sitoa kosteutta. Ihon pinnan joustavuus paranee. E-vitamiini toimii antioksidanttina ja vapaiden radikaalien poistoaineena.

Vehnäalkioöljy

Hoitaa tehokkaasti ihoa, sisältää erityisesti E-vitamiinia. Erittäin antioksidanttinen ja ihoa kiinteyttävä, ihanteellinen ikääntyvälle ja kuivalle iholle. Rauhoittava, estää tulehduksia, sopii vaurioituneen ihon hoitoon. Kosteuttaa ja tekee ihosta joustavan.

Sitruuna

Tuotteisiin integroituna sitruunalla on antibakteerinen, verisuonia vahvistava ja detoksifioiva vaikutus.